B2B online store

Achtergrond


Blackbox is een B2B leverancier van data- en netwerkproducten en verkoopt meer dan 10.000 verschillende producten zoals kabels, switches en alle mogelijke accessoires. En dat in een flink aantal landen over de hele wereld.Het bedrijf had een dringende behoefte aan webshops voor de verschillende organisaties in EMEA, met ieder hun eigen dealers, taal, munteenheid en kortingen. Maar wel met geconsolideerde rapportages.

Oplossing


Wij bouwden een enkele applicatie die voor de verschillende landen via een gebruiksvriendelijk CMS apart geconfigureerd kan worden. Binnen de applicatie wordt het volledige ordertraject geautomatiseerd afgewerkt (assortiment, voorraadpositie, betaling, verzending en administratie).
Binnen het ontwerp en de implementatie van de internationale webshop is veel aandacht besteed aan zoekmachineoptimalisatie en conversieoptimalisatie.

Resultaat


Door alle internationale webshops binnen één applicatie te houden, wordt er nu heel efficiënt en kostenbesparend gewerkt. Een klein team van slechts drie man onderhoudt de dertien verschillende omgevingen voor alle verschillende landen en regio's. Verkooprapportages zijn geconsolideerd en kunnen van het hoogste niveau tot het kleinste detail (grafisch) worden weergegeven.

Ook geinteresseerd in een Enterprise Webshop?

Wij horen graag waar we je mee kunnen helpen..

U kunt ons makkelijk bellen: +31 10 2400934. Of stuur ons een e-mail.

Andere cases van CS