Agora

Achtergrond


De aandacht voor ethiek rond techniek in technische ingenieursopleidingen wordt elk jaar groter. Hoe kun je de ethische aspecten van technologie op een effectieve en gestructureerde manier overbrengen op technische studenten?

De technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Tokio waren op zoek naar een innovatieve oplossing gebaseerd op casusgeoriënteerd leren.

Oplossing


Agora is een webbased framework geworden waarmee de studenten zowel onderwijs kunnen krijgen, als cases kunnen oefenen en getoetst kunnen worden op hun kennis van ethiek. De content kan door docenten worden toegevoegd en onderhouden via een contentmanagementsysteem.

Behalve een CMS heeft Agora een framework voor de theorie, een casusanalysemodel om de cases vanuit verschillende modellen te bekijken en een koppeling met een bestaand systeem voor toetsing.

Resultaat


Duizenden HBO en universitaire studenten in Nederland (en inmiddels ook in Japan) werken al met Agora. Uit een Japans onderzoek is gebleken dat studenten die met het systeem werken beduidend hoger beoordeeld worden voor vakken rond ethiek en techniek.

Een e-learning applicatie iets voor u?

Wij horen graag waar we je mee kunnen helpen..

U kunt ons makkelijk bellen: +31 10 2400934. Of stuur ons een e-mail.

Andere cases van CS